Google+ Followers

Sabtu, 27 April 2013

Segmen (+)kan Follower by Tempoyak Goreng

assalamualaikum dan salam sejahtera..
buat semua pembaca blog setia disini.. :)


salam pagi sabtu.. moh ler kita bersegmen.. =)


jom kita memeriahkan sama segmen kawan baru kita ni.. kawan kita ni baru lagi dalam dunia blogging.. so, jom kita support dia.. =)

macam biasa la.. nak join click je banner kat atas tu..

tarikh akhir : 08 mei 2013



*segmen tanpa hadiah pun xpe.. janji kita happy kan.. :)


Rabu, 24 April 2013

Segmen : Hey ! blogger asal mana?

assalamualaikum dan salam sejahtera..
buat semua pembaca blog setia disini.. :)




macam biasa la.. nak join click banner.. =)

done follow.. =)

saya blogger dari perak.. ^_^

tarikh akhir : 30 april 2013 . Jom join sama..

follow me at Cinta Itu Indah ! =)

Selasa, 23 April 2013

SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY

assalamualaikum dan salam sejahtera..
buat semua pembaca blog setia disini.. :)


setentunya juga follower blog hazwanhairy.com

tarikh akhir 25 april 2013

hadiah :
Utama : Baju I LOVE BLOGGING
4x pemenang : Topup RM5


keputusan pemenang pada 26 april 2013 oleh Mr. Random.. Jom join sama.. =)

Review Blog Peserta Segmen

assalamualaikum & salam sejahtera buat blogger-blogger's yang setia..

ok laa.. harini saya start review peserta segmen saya ye.. sebelum tu ampun maaf jika ada yang silap..
sebolehnya saya sambil tu tolong promote blog kawan-kawan juga.. *dupdapdupdap*

**kalau korang nak terjah blog mereka, just click pada banner ye**




empunya blog bernama tashira sha. berkemungkinan blogger ni dari sarawak ya? maaf kalau tersilap.. sebab saya nampak list blogger sarawakian itu..

seorang yang rajin juga melibatkan diri dalam segmen kawan-kawan blogger yang lain.. tapi kalau boleh seimbangkan la dengan entry yang lain ye.. sebab entry sendiri agak berkurangan..

blog tashira ni kemas, loading pun cepat then berwarna pink lembut.. ^_^

secara detailsnya, saya masih belum mengenali blogger ni lebih rapat.. erm, tak pasti juga umur shira ni berapa..hehehe

dan yang pasti shira baru lagi dalam dunia blogging ni.. sebab dalam entry yang ada, bermula pada tahun 2012.. so, semoga maju jaya buat shira ye..
tak tahu nak komen apa..sebab blog shira simple & tak serabut.. :)

tQ juga sebab join my segmen! :)






pemilik blog yang comel bernama nurul. blog nurul berwarna pink juga.. erm.. berumur 21tahun.. dah berpunya tau.. tak boleh nak tackle-tackle dah.. :)

mengikut entry masa lalu nurul, nurul start berblogging tahun 2012.. lebih kurang dalam tempoh setahun ni, follower nurul pun ramai.. seribu lebih.. syabas buat nurul..

blog nurul kemas, simple & loading pun okay..

nurul ni saya tengok sangat rajin juga melibatkan diri dalam segmen kawan-kawan.. macam saya masa mula-mula ligat berblog..hehehe..
tapi entry yang lain perlu juga diseimbangkan ye dik supaya blog kita tak dicop blog contest..

cuma kalau boleh letak la widget untuk penlabelan story ye.. senang kawan-kawan nak terjah.. *tiada paksaan*

tQ juga sebab join my segmen!  :)






pemilik blog menggunakan nama Mimbar Kata. apa yang saya perasan, blog ni banyak menulis berkisar cerpen, hikayat.. eh, macam bahan bacaan dulu-dulu kan..klasik.. :)  *maaf kalau tersilap*

erm, pada pandangan saya la, mimbar kata ni suka menulis.. menulis bukan seperti kita-kita ni, sesuatu luar biasa dari kita..
pencarian di blog archive pun lebih kepada puisi, hikayat, syair dan hal semasa..

blog lain dari yang lain.. tidak terlalu serabut dengan segmen.. dan yang penting loading cepat.

start menulis di blog pada tahun 2012. semoga maju jaya juga ya dalam dunia blogging.. :)

kalau boleh letaklah widget pencarian melalui label ye.. senang nak terjah.. *tiada paksaan*

tQ juga sebab join my segmen!






**maaf ye kalau review saya ni macam berserabut.. first time nak review peserta segmen saya tanda penghargaan**






Sabtu, 20 April 2013

GIVEAWAY BFF FOREVER


Alhamdulilah.. Seperti dijanjikan, hari ini angah akan umumkan bahawa angah akan mengadakan 1Giveaway yang diberi nama Giveaway BFF FOREVER.  Giveaway ini akan berlangsung lebih kurang 2 minggu iaitu dari tarikh hari ini (8 April 2013) dan akan tamat pada 21 April 2013. Hadiah pula adalah tajaan dari ramai penaja yang baik hati sudi bekerjasama untuk GIVEAWAY kali ini. 




Syarat-Syarat Menyertai Giveaway BFF FOREVER ialah:

  1. FOLLOW Blog penganjur SEDINGINSALJU & DJHAdd To Circle Google +Mohamad Khairil  dan Like DiariJejakaHangat.
  2. Wajib LIKE.FOLLOW blog sponsor2 berikut.
  3. Buat entri bertajuk Giveaway BFF FOREVER.
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
  5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
TOP REFFERAL juga dicari!!
BLOG PENGANJUR | DJH | SEDINGINSALJU |
BLOG SPONSOR | FIQA | RIEYA | ONE | AKMA | ERNY | SHAKIRAH | FIK |
LIKE FANPAGE SPONSOR | 


KLIK SINI untuk lihat HADIAH

Jumaat, 19 April 2013

SEGMEN : GADIS BLOGGER DSLR

assalamualaikum & salam sejahtera..

shaila tag saya untuk segmen ni.. dah perasan dah segmen ni..cuma nanti-nanti baru nak join.. sekali ditag.. terus buat.. hehehe



nak join : click here

nick name : sya mimie
warna tudung : merah maroon
warna baju : cream colour


tag : lissa comel & cik didiey yang manis  

cepat join tau.. dalam tempoh 24jam je ni..ayuhh!.. :)

Selasa, 16 April 2013

Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua..  Semua ini bersempena blog ERAZ FADLI mencapai Pageview 1 Juta.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang (Selasa - 16 April 2013 hingga 2.30 Petang (Rabu - 17 April 2013) sahaja.. 24 Jam!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

SEGMEN : SAYA NAK DIDIEY REVIEW BLOG SAYA SEBAB ??

assalamualaikum & salam sejahtera..



nak join segmen dari didiey.. heee.. segmen ni berkaitan dengan review.. kalau cik didiey nak review blog saya, xmo review blog ni ye.. nanti boleh muntah tengok blog ni.. penuh dengan segala segmen.. ahaaaks!..

so, kenalah review blog utama iaitu cinta itu indah.. ok.. didiey tanya kenapa 'saya nak didiey review blog saya'.. ?

sebab saya nak didiey review blog saya ialah.. sebagai seorang blogger *blogger ke*, saya tahu, masih banyak kelemahan dalam hasil penulisan saya ni.. sedikit sebanyak, dengan hasil review, saya dapat perbaiki dimana kelemahan yang ada.

disamping tu juga, dengan hasil review ni juga, mungkin saya boleh meningkatkan hasil penulisan saya.. sebelum ni memang didiey ada review blog saya.. kelemahan masa tu blog saya macam blog contest.. hehehe.. so sekarang memang dah berkurang.. saya pun dah tak sempat nak join sangat..

so, saya nak juga didiey lihat aspek apa dari segi penulisan saya perlu lebihkan, dan entry bagaimana saya perlu kurangkan.. ^_^
hope didiey dapat review sedalamnya.. saya tak kisah pun kalau dikritik..

kerana hasil review yang terbaik, review yang dapat mengeluarkan hasil kelemahan yang ada.. =)

ok la.. didiey minta 1 sebab je kan.. saya dah terbuat karangan dah.. hehhe.. ok la kawan-kawan..kalau nak join juga, sila click banner tu ye..

erm, saya nak tag +Nurul Aini , +tenku butang , +Anis Zainudin , +Isabel Diaz , +Lissa LaLissa +Cik Fie , +Farah Waheda Wahid , +Cik Puan Fadli  dan mereka-mereka yang terjah sini.. mai la jemput join cik didiey ni sama ye..


tarikh akhir 22 april 2013..

Isnin, 15 April 2013

MINI GIVEAWAY : BROOCH BY AINI ZAKARIA


Assalamualaikum...

Hari ini saya nak lancarkan perang gerila..Ehh...tertiba..nak lancarkan Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria. Nama pun mini kan jadi hadiahnya tidaklah terlalu besar.

Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria


Syaratnya :
  1. Follow blog !Aini Zakaria, Add To Circle Google+ Nurul Aini dan Like Page !Aini Zakaria.
  2. Tulis satu entry bertajuk "Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria"
  3. Copy dan Paste coding di bawah ini ke dalam entry anda kemudian klik Publish.
  4. Tinggalkan url/link penyertaan anda di ruang komen entry ini sahaja, di Cbox tidak diterima.
Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria


Kredit kepada kak Mia|Mialiana.com.


Hadiah :

Sepasang bow brooch untuk 15 orang Pemenang. Harga bow brooch ini bernilai RM2.50-RM3.00 setiap satu tau..hehe.. Jadi setiap pemenang dapat 2 pasang bow brooch. 
Pemilihan pemenang adalah berdasarkan cabutan.
Tarikh Tutup:  01/05/2013


Jomlah memeriahkan Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria ini ye. Tak kira blogger lelaki mahupun perempuan. Semua boleh join. Boleh bagi pada adik perempuan ke? kan. ^____^

Ahad, 14 April 2013

SEGMEN : JOM BERGEGAR DALAM BLOG

assalamualaikum..

malam-malam ni update blog pun se-slow je.. sambil memikir apa yang nak di-update..
singgah blog paly, nampak segmen dia.. sapa yang tak kenal paly tu kan.. =)

tengok-tengok paly ada buat segmen.. nak-nak tarikh akhir selasa ni.. date for my besday uolllss.. terus rasa nervous.. ahaaaks!.. tetiba je kan..


nak join macam biasa la ye.. click je banner empunya segmen..


tamat : 16 april 2013

moh ler kita bersegmen sama. =)

Sabtu, 13 April 2013

1st Anniversary Domain www.khairilmazri.com Giveaway


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Tak sabar-sabar nak buat Giveaway Pertama saya, sebab nak menyambut ulangtahun pertama domain yang saya dulu inginkan.

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, saya merasmikan 1st Anniversary Domain www.khairilmazri.com Giveaway.




Syarat-syarat:

1. Mesti pengguna blogspot atau wordpress dalam Malaysia sahaja.
2. Follow saya di blog, Twitter, add to Google Plus
3. Follow juga sponsor:
Sedetik Seketika,
4. Tulis entry "1st Anniversary Domain www.khairilmazri.com Giveaway"
5. Copy-paste entry ini, dan banner di atas mesti letak link ke blog saya.
6. Hantar ke komen entry ini.


Giveaway ini berlangsung pada 11 April hingga 3 Mei 2013. Pemenang akan diumumkan pada hari ulangtahun domain, iaitu 5 Mei 2013.

Hadiahnya:

Topap RM10 X 5 peserta terpilih ditaja sendiri oleh Khairil Mazri
Bloglist selama setahun di blogspot dan wordpress (akan datang).
Topap RM5 ditaja oleh Ina Zalina

1st Giveaway by Cik Dania

assalamualaikum..

segmen again.. =)
nama pun blog untuk segmen kan.. so, memang akan jumpa segmen je la kat sini.. :)

so jangan bosan ye..



sebenarnya segmen ni xde banner.. tapi macam tak best pula kan.. so, sy copy URL header empunya segmen untuk di jadikan banner.. kalau awak semua nak join sama, sila la click banner tu ye.. =)

okeh la, ni gambar yang saya pertaruhkan..gambar ni memang hakmilik saya sendiri ye.. not copy at google..

ni gambar qoala saya.. tapi dia dah xde.. =(  tinggal kenangan..

this is a racoon.. gambar ni saya ambil saya ke Lost World Of Tambun.. cute kan? =)


ok la, sapa nak join mai la..tarikh akhir 27 april 2013 

1st Giveaway by Nabihah Ahmad

assalamualaikum.. 

buat pertama kalinya segmen yang akan di tempek diblog baru ni.. :)


nak join, sila la click banner ye.. :)



tarikh akhir : 13 april 2013 jam 11.30 malam..


April-In-Love

assalamualaikum..

dengan ini, blog baru saya untuk bersegmen, GA & contest dirasmikan.. maaf ye saya buat akaun blog lain tuk bersegmen.. saya tak nak kawan-kawan serabut dengan blog peribadi saya Cinta Itu Indah.. bercampur dengan segala segmen..

rasanya kawan-kawan pun naik semak tengok.. apatah lagi saya.. bersegmen je dalam blog tu.. saya pun ikut naik serabut.. hehehe.. apa-apa pun, segala segmen, GA & contest saya akan Update disini.. :)

yang penting, Owner blog ni masih yang sama.. :)


kenapa april-in-love? sebab my birthday bulan april, dan blog ni dibuat pada bulan april.. dan yang lagi penting, sebab URL tu yang terlintas.. ahaaaaks!.. :p


salam sabtu with love for uollss... muaaahh <3